Câtă duritate ar trebui selectată pentru inelele O?

- 2021-09-23-

În cazul inelelor O, primul lucru la care trebuie să fim atenți sunt specificațiile sale, dar există un alt factor care este mai ușor de ignorat, adică duritatea inelelor O. Câtă duritate ar trebui selectată pentru inelele O? De fapt, depinde de presiunea din sistemul de etanșare a produsului în sine.
Dintre produsele etanșate de etanșarea inelului O, în funcție de presiunea din sistemul de etanșare, materialele din cauciuc cu durități diferite sunt proiectate pentru etanșarea inelului O. Pentru presiunea ridicată, trebuie utilizat cauciuc cu duritate ridicată, iar pentru compusul cu presiune scăzută, duritate medie sau duritate medie sau duritate scăzută.
Pentru a îmbunătăți calitatea produsului și durata de viață, duritatea cauciucului a fost serializată în standardele naționale. De exemplu: cauciuc nitrilic utilizat în sistemele hidraulice, cu excepția cerințelor speciale, duritatea cauciucului este împărțită în 60 ° ± 5 °, 70 ° ± 5 °, 80 ° ± 5 °, 88 ° ± 5 ° (Shore a) patru durități pentru a îndeplini cerințele diferitelor presiuni.
În general 60-70 are duritate scăzută, 80 este duritate medie, 88 este duritate ridicată, presiunea de etanșare este în intervalul 30-60mpa, iar duritatea garniturii inelului O este de 85-90.

Prin urmare, indiferent dacă este material sau duritate, trebuie să fie determinat în funcție de condițiile de lucru ale produsului în sine.